Το έγκλημα της Πύλου και τα αιματοβαμμένα χέρια του ελληνικού κράτους

Το πιο απλό και εύκολο πράγμα για να δικαιολογήσει κάποιος τα μαζικά εγκλήματα, όπως αυτό στα ανοιχτά της Πύλου, είναι να τα βαφτίσει τραγωδίες.

Ότι δηλαδή φταίει η μοίρα.

Όμως οι πνιγμοί εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, άγνωστου μέχρι στιγμής ακριβούς αριθμού, νότια της Πύλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 είναι ένα ακόμα έγκλημα της πολιτικής της κυβέρνησης/ελληνικού κράτους και όλης της Ε.Ε., της  καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο και της αντιμετώπισης μεταναστών και προσφύγων με φράκτες και επαναπροωθήσεις. Είναι η δολοφονική πραγματικότητα της Ευρώπης φρούριο.

Ο πόλεμος εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών συνεπάγεται νεκρούς, σώματα τσακισμένα από το ρατσισμό, την εργασιακή εκμετάλλευση από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, σώματα χωρίς όνομα που βασανίζονται στα σύνορα από τους δολοφόνους του ελληνικού λιμενικού, του στρατού, και της συνοριοφυλακής.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα που στοιχειώνει τη ζωή της «πολιτισμένης» Δύσης και βάζει όλες και όλους μπροστά στις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται, τις αξίες που κυριαρχούν, την διάδοση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικισμού. Προστίθεται στα εγκλήματα της προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε. που μόνο το 2022 κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.406 πρόσφυγες, ενήλικους και παιδιά στη Μεσόγειο.

Αποτέλεσμα των pushbacks είναι αφενός ένας μεγάλος αριθμός ναυαγίων στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας και αφετέρου το ότι έχουν οδηγήσει τους μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν εντός ευρωπαϊκού εδάφους είτε μέσω μακρύτερων και πιο επικίνδυνων «οδών» π.χ. δρόμος της «Καλαβρίας», είτε μέσω χωρών της Βόρειας Αφρικής αντιμετωπίζοντας επιπλέον κινδύνους, μεταξύ αυτών και ο εξαναγκασμός τους σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Η κατάσταση που περιεγράφηκε παραπάνω αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο τωρινό ναυάγιο.

Το αλιευτικό που βυθίστηκε είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά αργά την Τρίτη από την Frontex σε διεθνή ύδατα περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Στη συνέχεια, ένα σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ιταλία. Το σκάφος των μεταναστών απομακρύνθηκε από το σκάφος του λιμενικού, υπό τον φόβο ενός ακόμα pushback. Λίγες ώρες αργότερα το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα οι δολοφόνοι του ελληνικού λιμενικού είναι υπεύθυνοι για το μαζικό, αντιμεταναστευτικό έγκλημα στην Πύλο. Όπως και για κάθε θάνατο, με όνομα ή χωρίς, ορατό ή αόρατο, που έχουν σκορπίσει τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο, με τις γνωστές σε όλους τακτικές τους.

Οι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από τα καθεστωτικά  κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να αποκρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., που υψώνει φράχτες, καταδιώκει, καταστέλλει  συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατατρεγμένους  και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πολέμων, την κοινωνική-οικονομική καταστροφή, τη λεηλασία των χωρών της Ασίας και της Αφρικής και τις  πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε  προκαλούν  και στηρίζουν  πόλεμους και εμφύλιες συγκρούσεις, λεηλασία του φυσικού πλούτου και κλιματικές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και αλλού. Δημιουργούν μαζική φτώχεια, τρόμο και ξεριζωμό, ενώ οι αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. εξωθούν τους πρόσφυγες σε επικίνδυνες διαδρομές και σε εκμετάλλευση στο έλεος των διακινητών.

Η κυβέρνηση που οξύνει τη δολοφονική αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας μας είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτό το νέο έγκλημα. Η μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των προσφύγων στα σύνορα, τα pushbacks, ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα των νησιών, οι απελάσεις και η εγκατάλειψη των προσφύγων που έχουν λάβει άσυλο χωρίς καμιά υποστήριξη,  συμπληρώνονται από τη ρατσιστική προπαγάνδα περί συνόρων που κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες, που εκδηλώνεται ακόμα και με προεκλογικά σποτάκια περί θωράκισης των συνόρων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook 
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο Instagram

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το radikal.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Δημιρουργία Ιστοσελίδων – OpticWeb

  • Τελευταία άρθρα

    Σχετικά Άρθρα

    Τα κουήρ παιδιά μας

    Στα ελληνικά σχολεία υπάρχουν αγόρια που αγαπούν άλλα αγόρια, κορίτσια που αγαπούν άλλα κορίτσια, αγόρια που αγαπούν και τα αγόρια και τα κορίτσια, κορίτσια που