Ο αντιεμβολιασμός ως βαθύτατα αντιδραστική σκοταδιστική αντικοινωνική στάση ζωής

Όσοι ισχυρίζονται ότι ο ανεμβολίαστος δεν πρέπει να έχει κανέναν περιορισμό, κατρακυλάνε σε θέσεις νεοφιλελεύθερου ατομικισμού

Οι εναπομείναντες ανεμβολίαστοι με την εν δυνάμει αυτοκαταστροφική τους απόφαση να μην εμβολιαστούν είναι οι κύριοι υπονομευτές της συλλογικής προσπάθειας και  εξακολουθούν να αποτελούν μια κρίσιμη υγειονομική απειλή για το εξαντλημένο σύστημα υγείας μας, που μας δεσμεύει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού και οριακής λειτουργικότητας.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα. Οι εμβολιασμένοι :

  • Κολλάνε σπανιότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους
  • Μεταδίδουν σπανιότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους (για να μεταδώσει κάποιος πρέπει να κολλήσει πρώτα και ο ίδιος, συν ότι το ιικό φορτίο στους ανεμβολίαστους παραμένει υψηλό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα)
  • Νοσούν σπανιότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους
  • Νοσούν σοβαρά ΠΟΛΥ σπανιότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους
  • Πεθαίνουν ΠΟΛΥ σπανιότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Από όλα τα παραπάνω λοιπόν, συνεπάγεται ότι όσο περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για ΟΛΟΥΣ (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους).

Σε κάθε περίπτωση, φυσικά ο κίνδυνος παραμένει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ για τους ανεμβολίαστους.

Υπάρχουν και άνθρωποι άρρωστοι με αδύναμο ανοσοποιητικό, που έχουν ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ πιθανότητες να νοσήσουν βαριά. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι (φυσικά, αν είναι ανεμβολίαστοι ακόμη χειρότερα !!)

Και όσο περισσότερους ανεμβολίαστους έχουν γύρω τους, τόσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κινδυνεύουν.

Αν η γνώση μας από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν ήδη χορηγηθεί διεθνώς σε 2,9 δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας μέσα σε 12 μήνες, και οι περίπου  16.000 νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας δεν πείθουν τους ανεμβολίαστους, τότε δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης.

Η αναλογία διασωληνωμένων εμβολιασμένων είναι 10,3 στα 1.000.000.

Η αναλογία διασωληνωμένων ανεμβολίαστωνειναι 91,4 στα 1.000.000.

Σε αυτό να συνυπολογιστεί ότι στα 4 εκατομμύρια ανεμβολιαστων περιλαμβάνονται και τα παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και το 75% των παιδιών 13-17  που έχουν ελάχιστες πιθανότητες διασωλήνωσης.

Επίσης στα 6,4 εκ των εμβολιασμένων  συμπεριλαμβάνεται το 80% των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών και των ευπαθών.

Συνεπώς ο κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους για διασωλήνωση είναι πολύ πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από όσο για τους εμβολιασμένους.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα. Όσοι ισχυρίζονται ότι ο ανεμβολίαστος δεν πρέπει να έχει κανέναν περιορισμό, κατρακυλάνε σε θέσεις νεοφιλελεύθερου ατομικισμού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη σφαιρική δικαιωματική προοδευτική αντίληψη. Μην ξεχνάμε ότι για να συγκροτηθεί η ανθρώπινη κοινωνία καταπιέστηκε το αρχέγονο «δικαίωμα» καθενός να τρώει τους άλλους, μετά για να προοδεύσει καταπιέστηκε το «δικαίωμα» του ενός να σκοτώνει τους άλλους (τουλάχιστον όχι χωρίς σοβαρό λόγο) κλπ.

Από πολλές πλευρές αναπτύσσεται μια επιχειρηματολογία ότι δήθεν μπορεί να υποκατασταθεί ο εμβολιασμός με τα tests!!! Προφανώς τα tests (και όχι μόνο τα self) είναι απαραίτητα, και πρέπει να διεξάγονται δωρεάν και πιο σχεδιασμένα, πιο συχνά, πιο επιστημονικά, και πιο μαζικά. Όμως το test σε καμία περίπτωση δεν περιορίζει τη μετάδοση, όσο την περιορίζει το εμβόλιο. Ακόμα και 3 φορές την ημέρα να κάνει κάποιος test (αντί για 1-2 φορές τη βδομάδα) παραμένει το χρονικό παράθυρο από την επαφή μέχρι την θετικοποίηση του test, διάστημα στο οποίο μπορεί κάποιος να μολυνθεί και να μεταδίδει, ενώ το test παραμένει αρνητικό και ενώ απουσιάζουν συμπτώματα.

Η στοιχειώδης κοινωνική ευθύνη επιβάλλει τον εμβολιασμό όσων δεν υποφέρουν από παθήσεις, που καθιστούν αδύνατο τον εμβολιασμό τους, ώστε αφενός να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας αφετέρου να επιβαρύνουμε όσο το δυνατό λιγότερο, εξαιτίας του πείσματός μας, ένα ήδη ευπαθές ΕΣΥ.

Δεν μπορώ να διανοηθώ σήμερα ορθολογικούς πολίτες, και πολύ περισσότερο αριστερούς, να θέτουν τις ψευτο-αντισυστημικές αντιεμβολιαστικές ιδεοληψίες τους πάνω από την πραγματικότητα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την κυβέρνηση να παριστάνει τη «φωνή της λογικής απέναντι στους αντιεμβολιαστές» και αποκρύβοντας πόσο έχει διαλύσει τα νοσοκομεία.

Ας μη γυρνάμε την πλάτη μας σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν οι αντιεμβολιστές μπροστά στα μάτια μας!

Η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς μαζικό υποχρεωτικό εμβολιασμό η εκατόμβη νεκρών θα γιγαντωθεί κι άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλούσιοι είναι όλοι εμβολιασμένοι. Στους φτωχούς όμως λειτουργεί υποδόρια η αντιδραστική, αντιεπιστημονική, ακροδεξιάς προέλευσης, προπαγάνδα. Στους φτωχούς προσπαθεί να βρει ακροατήριο και νέους οπαδούς η ακροδεξιά με τον αντιεμβολιασμό και την «άρνηση» της πανδημίας. Μια χαρά αυτό βολεύει την κυβέρνηση, ποτέ δεν θα κινδυνέψει ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης και η παρέα τους από τέτοια «αντίσταση».

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ξεκάθαρο στόχο από την αρχή: «Η οικονομία πάνω από την υγεία». Τους τελευταίους μήνες, αυτή η πολιτική μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο: «Η οικονομία θα μείνει ανοιχτή, όλοι θα αποκτήσετε ανοσία, είτε δια του εμβολίου είτε δια της νόσησης, κι όσοι πεθάνετε ή μείνετε ανάπηροι (λονγκκοβιντ) ας πεθάνετε, σκασίλα μας».

Όσοι θεωρούν ως… ολοκληρωτισμό (!!) τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και την ορθή άσκηση πίεσης προς τους ανεμβολίαστους, έχουν μια μάλλον περίεργη αντίληψη για την ελευθερία, αφού την αποσυνδέουν από την ελευθερία των άλλων (και μάλιστα των ευάλωτων που κινδυνεύουν). Γι αυτό άλλωστε μια τόσο περίεργη αντίληψη έχει ως σημαιοφόρους Κασιδιαραίους, Λαγούς, Βελόπουλους, Καζάκηδες και Βοβολήδες.

Πρέπει να τονιστεί ότι για τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών ο πλήρης τετραπλός πλέον (ή και πενταπλός, όπως στη δική μου περίπτωση) εμβολιασμός εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετικά υψηλή προστασία από πιθανότητα βαριάς νόσησης (δηλαδή να μπούμε σε ΜΕΘ, να διασωληνωθούμε κλπ), μετά από πιθανή μόλυνση (μέση προστασία  στο 80%.)

Για να καταρριφθεί άλλο ένα επιχείρημα των αντιεμβολιαστών, πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ολοένα και περισσότερους εμβολιασμένους σε ΜΕΘ είναι επειδή

  1. Ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι (και αναπόφευκτα το ποσοστό τους θα μεγαλώνει)
  2. Η προστασία από νοσηλεία στις ΜΕΘ αν και πάρα πολύ υψηλή δεν είναι απόλυτη (δηλ 100%). Άρα, κάποιοι (σχετικά λίγοι) που δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι, παραμένουν ευάλωτοι στην πιθανότητα βαριάς νόσησης (και για αυτό προτείνονται οι επαναληπτικές δόσεις – ειδικά στους ηλικιωμένους και στους χιλιάδες ευάλωτους).
  3. Έχουμε αναλογικά τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επομένως, η ατομικιστική, σκοταδιστική και ακροδεξιού τύπου άρνηση των ψεκασμένων να εμβολιαστούν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πράξη κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης.  Οι κυβερνώντες καθόλου δεν ενοχλούνται από αυτού του είδους τις ατομικές πρακτικές, αλλά αντιθέτως τις αξιοποιούν κι αυτές μια χαρά, μαζί με τις «αρνήσεις» των φοβισμένων, προκειμένου να μεταθέσουν από πάνω τους τις ευθύνες για την πανδημία, φορτώνοντάς τις στους ανεμβολίαστους.

Η πραγματική αντίσταση στην πολιτική που ευθύνεται και για τα αποτελέσματα της πανδημίας και γενικότερα για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα δεν μπορεί να χτιστεί με την προσωπική άρνηση να δεχτεί κάποιος το τσίμπημα της βελόνας του εμβολίου, αλλά με την συλλογική συμμετοχή και την αγωνιστική  δράση στους δρόμους των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook 
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο Instagram

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το radikal.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

1922: το αντιπολεμικό κίνημα και το ΣΕΚΕ

Μια τόσο ντροπιαστική και καταστροφική ήττα, όπως η Μικρασιατική Εκστρατεία πάντα θα απαιτεί εξηγήσεις. Στην ιστοριογραφία των «από πάνω», ο ρόλος των μεγάλων ανδρών, των