Κατά του εθνικισμού το πρώτο μήνυμα του νέου νομπελίστα Alain Aspect

Alain Aspect

Ο γάλλος νομπελίστας ερευνητής Alain Aspect, κάλεσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να παραμείνει ενωμένη απέναντι στην άνοδο του «εθνικισμού».

O επιστήμονας, μέλος του γαλλικού Πανεπιστημίου Paris-Saclay και της Ecole Polytechnique κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Ίδρυμα Νόμπελ είπε πως «Είναι σημαντικό για τους επιστήμονες να διατηρήσουν τη διεθνή τους κοινότητα όταν ο κόσμος δεν πηγαίνει καλά και ο εθνικισμός κυριαρχεί σε πολλές χώρες».

Με το Νόμπελ Φυσικής 2022 τιμήθηκαν ο Γάλλος Alain Aspect, ο Αμερικανός John Clauser και ο Αυστριακός Anton Zeilinger, τρεις πρωτοπόροι των επαναστατικών μηχανισμών της κβαντικής φυσικής.

Ο Alain Aspect δήλωσε «περήφανος» που βρίσκεται σε μια λίστα με τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας φυσικής, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοπόρων της Κβαντικής Φυσικής όπως ο Albert Einstein, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής πριν από 100 χρόνια ή ο Γερμανός Werner Heisenberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Σχετικά Άρθρα

30.000 ευρώ πρόστιμο σε 39χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα γατάκι

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση του 39χρονου που ποδοπάτησε και σκότωσε νεογέννητο γατάκι στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ενδελεχής