Μια σκασίλα έχουν για την πατρίδα και τη θρησκεία

Άδωνις Γεωργιάδης - Δημήτρης Καιρίδης

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει μια τόσο θεαματική κωλοτούμπα στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού με αφορμή την τροπολογία Καιρίδη.

Γιατί ο πρωθυπουργός, που υπερηφανευόταν για τον φράχτη στον Έβρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση στα σύνορα της χώρας των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί χωρίς μάλιστα να κάνει την αυτοκριτική του;

Γιατί το σύστημα Μητσοτάκη, που δικαιολογούσε και κάλυπτε τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, εισπράττοντας καταδίκες από τα ευρωπαϊκά όργανα και τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και καταριόταν την αντιπολίτευση που αναδείκνυε το θέμα ότι λειτουργεί ως εσωτερικός εχθρός, τώρα την κάνει γυριστή;

Γιατί πρωτοκλασάτοι υπουργοί που είχαν διακριθεί στο άθλημα της ξενοφοβίας, που μας είχαν φάει τα αυτιά και μας προειδοποιούσαν ότι αν είμαστε χαλαροί, όπως ήταν η κυβέρνηση των ακροαριστερών λαϊκιστών, θα απειληθεί η «πατρίς» από την εισβολή προσφύγων και μεταναστών και θα κινδυνεύσει η θρησκεία από τους μουσουλμάνους, ξέχασαν ό,τι έλεγαν και ψήφισαν μια τροπολογία που σε άλλη εποχή θα την είχαν απορρίψει με τυμπανοκρουσίες;

Γιατί ο αρχηγός της Δεξιάς, που όπως μας λέει διοικεί το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα, ζήτησε με παγερή σαφήνεια από τους βουλευτές του να βάλουν στην άκρη τη συνείδησή τους και να πειθαρχήσουν, διαφορετικά θα τεθούν εκτός κόμματος; Κυβερνητικοί παράγοντες δεν μας έλεγαν ότι η αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Τώρα τι έγινε; Πρόσφατα αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν διέδιδαν ότι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ύποπτοι για τις μεγάλες φωτιές στον Εβρο; Βρήκαν τους πραγματικούς ενόχους; Γιατί εξαφανίστηκε τόση επιθετική ασχήμια και τη θέση της πήρε η αλληλεγγύη στους αποσυνάγωγους; Γιατί, γιατί, γιατί; Πολλά γιατί μαζεύτηκαν.

Την απάντηση την έδωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, κάτι που δεν έκαναν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Μιλώντας στο 2ο MD Forum ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε «απαραίτητη την ενσωμάτωση μεταναστών για να συμπληρωθεί το καίριο κενό εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων στην εγχώρια αγορά εργασίας». Άρα τους έχουμε ανάγκη. Δεν τους αγαπήσαμε ξαφνικά. Πού υπάρχουν τα προβλήματα; «Στην παρούσα συγκυρία παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο, και πολλές θέσεις εργασίας παραμένουν κενές». Άρα μας είναι αδιάφορο που είναι ξένοι, που είναι αλλόθρησκοι, εμείς τους θέλουμε για εργατικό δυναμικό.

Και όταν λέμε «εμείς» εννοούμε προφανώς τους επιχειρηματίες που μια σκασίλα έχουν για την πατρίδα και τη θρησκεία, αυτοί για την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους νοιάζονται και όλα τα άλλα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Αυτοί απαιτούν και η κυβέρνηση που υποδύεται την ταξικά αμερόληπτη υποκλίνεται. Ναι, αλλά θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι θα πει κάποιος απ’ αυτούς που μέχρι τώρα υποστήριζαν ότι η παράταξη δεν πρέπει να διολισθήσει στον εθνομηδενισμό, όπως η κυβέρνηση των απάτριδων που καλούσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα και να λιάζονται στις πλατείες των πόλεών μας.

Προσωρινό είναι το μέτρο λέει η κυβέρνηση των ατσίδων. Ισχυρίζεται ότι μόλις ξεπεράσουμε τα προβλήματα θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη πολιτική μας και θα ξαναγίνουμε οι φρουροί της πατρίδας, οι προστάτες της θρησκείας και οι υπερασπιστές της οικογένειας. Το ιερό τρίπτυχο παραμένει ο κανόνας της πολιτικής μας, λέει το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας. Δεν το διαπραγματευόμαστε, φωνάζουν έμπλεοι οργής για την κριτική που δέχονται από την Άκρα Δεξιά.

Κι αυτούς τους προσγειώνει ο κ. Στουρνάρας. Σημειώνει: «Η μετανάστευση λόγω της κλιματικής κρίσης ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς η ολοένα αυξανόμενη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων θα ενισχύσει δραστικά την παγκόσμια κινητικότητα». Σωστό, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Έπρεπε να προσθέσει και τις άλλες αιτίες: τους πολέμους, τους εμφύλιους, τα πραξικοπήματα, τις εισβολές που έχουν μετατρέψει κράτη σε ερειπιώνες. Προφανώς δεν τις ανέφερε γιατί θα ενοχοποιούσε την… πολιτισμένη Δύση. Κι αυτό δεν το ήθελε. Ακόμη και με τη μισή αλήθεια στο τραπέζι κατά τον κ. Στουρνάρα «η ευθύνη της χώρας υποδοχής να ορίσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεταναστευτικές ροές, να χαράξει στρατηγικές και να αναπτύξει πολιτικές που προωθούν την ένταξή τους στην κοινωνία είναι καθοριστικής σημασίας». Βέβηλες σκέψεις; Κάθε άλλο. Η πραγματικότητα χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Κοντολογίς: Η ολιγαρχία και η κυβέρνηση που την υπηρετεί βάζουν πάνω απ’ όλα το κέρδος. Βρίσκουν και κάνουν. Δεν διστάζουν να εμπορευματοποιήσουν τα πάντα προκειμένου να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους σε τράπεζες εκτός Ελλάδας. Εκμαύλισαν τμήματα της κοινωνίας, πουλώντας πατριωτισμό, πουλώντας πίστη, μοιράζοντας φιλοδωρήματα, διακινώντας αποκρουστικούς ευφημισμούς, δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν ακόμη και το σχοινί που σε άλλες εποχές θα τύλιγε τον λαιμό τους. Τώρα δεν ανησυχούν γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους το περάσει. Ο Λένιν αναπαύεται στο μαυσωλείο του. Η Αριστερά έχει βυθιστεί σε πεσιμιστικό λήθαργο.

 

Ανάγωγα

Μία φορά οι Γάλλοι εκλήθησαν να διαλέξουν ανάμεσα στον φασίστα και τον κλέφτη. Διάλεξαν τον κλέφτη. Δύο φορές οι Γάλλοι εκλήθησαν να διαλέξουν ανάμεσα στην εκπρόσωπο της Άκρας Δεξιάς και στον εκπρόσωπο των πλουσίων. Διάλεξαν τον εκπρόσωπο των πλουσίων. Η τέταρτη φορά μπορεί να είναι η φαρμακερή. Και τότε;

 

Τάσος Παππάς

 

Εφημερίδα των Συντακτών

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook 
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο Instagram

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το radikal.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Τελικά τι καταφέραμε;

«Το μεγάλο ερώτημα που έχει μείνει αναπάντητο και πολύς κόσμος δεν είναι πρόθυμος να το απαντήσει, είναι το τι τελικά καταφέραμε αυτά τα δύο χρόνια.»